Hírek

Csaknem az összes EFOP-os fejlesztési forrást odaítélték már

Publikálva: 2019. november 26.

A teljes összeg 99 százalékát odaítélték már az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) csaknem ezermilliárd forintos, 2014-2020-as keretéből, ez több mint 968 milliárd forintot jelent - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kedden Pécsen.

Tovább a teljes cikkre

Családi látogató és fogadó helyiséget adtak át a martonvásári börtönben

Publikálva: 2019. november 6.

Családi látogató és fogadó helyiséget adtak át szerdán a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet martonvásári börtönében.

Tovább a teljes cikkre

Nyilvános konzultációs lehetőség az Európai Szociális Alap által finanszírozott társadalmi befogadást segítő támogatások értékeléséhez

Publikálva: 2019. október 18.

Az Európai Bizottság tematikus értékeléseket készít az Európai Szociális Alap (ESZA) felhasználásáról. A társadalmi befogadású célú felhasználásról szóló online konzultáció során szeretnék megismerni az érdekelt felek széles körének véleményét az EU által 2014 óta végzett, a társadalmi befogadás előmozdítását, továbbá a szegénység és a hátrányos megkülönböztetés bármely formája elleni küzdelmet célzó tevékenységekről. A nyilvános konzultáció részeként kérdőív kitöltésére nyílt lehetőség a foglalkoztatás és a szociális ügyek fórumtémájában.

Tovább a teljes cikkre

Útravaló program: 28 ezer hátrányos helyzetű diák kapott támogatást

Publikálva: 2019. szeptember 19.

Az elmúlt három tanévben, több mint 28 ezer hátrányos helyzetű, többségében roma diák kapott ösztöndíjat és mentorálást az Útravaló program keretében - hangzott el a program csütörtöki, a Belügyminisztériumban tartott zárórendezvényén.

Tovább a teljes cikkre

Felújították a kiskunhalasi Semmelweis Kórházat

Publikálva: 2019. szeptember 13.

A vidéki egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítését célzó projekt keretében mintegy 381 millió forintból felújították a kiskunhalasi Semmelweis Kórházat.

Tovább a teljes cikkre

Az elmúlt évtized legjelentősebb fejlesztései valósulnak meg az oktatásban

Publikálva: 2019. szeptember 9.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 2014-2020 között nemzetközi forrásból, 126 milliárd forint értékben 615 intézményt fejlesztenek; 437 intézményben 30 milliárd forintért oktatási eszközöket szereznek be, tantermeket újítanak fel, nyílászárókat cserélnek. Eddig 399 projekt fejeződött be, 60 tankerületben infrastrukturális fejlesztések történnek az esélyegyenlőség megteremtésére.

Tovább a teljes cikkre

Könnyűzenei tehetséggondozó központot adtak át Tatán

Publikálva: 2019. szeptember 6.

Átadták Tatán Magyarország első regionális könnyűzenei tehetséggondozó és -képző központját, amelyet a piarista rendház egykori épületében alakítottak ki pályázati támogatással.

Tovább a teljes cikkre

Módosult az „Iskolapad újratöltve – Második esély programok támogatása” című (EFOP-3.1.9-17 kódszámú) felhívás

Publikálva: 2019. szeptember 5.

Ezúton értesítjük a tisztelt támogatást igénylőket, hogy módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Iskolapad újratöltve – Második esély programok támogatása” című (EFOP-3.1.9-17 kódszámú) felhívás.

Tovább a teljes cikkre

Megújult a nagydobosi orvosi rendelő

Publikálva: 2019. szeptember 5.

A helyi fejlesztések révén a betegutak rövidülnek, a betegek a lakóhelyükön érik el a szolgáltatásokat.

Tovább a teljes cikkre

Módosult a „Tanoda programok támogatása” című (EFOP-3.3.1-16 kódszámú) felhívás

Publikálva: 2019. szeptember 4.

Ezúton értesítjük a tisztelt támogatást igénylőket, hogy módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Tanoda programok támogatása” című (EFOP-3.3.1-16 kódszámú) felhívás.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Navigáció