Augusztus végéig megújulnak a PTE pécsi gyakorlóiskolái

Publikálva: 2023. július 4.

A 800 millió forintos beruházás az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával zajlik: a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda három különálló tagintézménye korszerűsödik az Európai Regionális Fejlesztési Alapból.

A három iskolát érintő felújítás során bútorokat és különféle eszközöket is beszereznek, energetikai fejlesztéseket hajtanak végre, így megújulnak a nevelési-oktatási termek és folyosók, valamint más közös helyiségek. A három tagintézményben mintegy kilencven tanterem, számos mosdó, több tanári helyiség korszerűsödik, emellett az egységekben minden fényforrást LED-technológiára cserélnek.

Az egyetem nemcsak a pécsi gyakorlóintézményeket újítja meg: félmilliárd forintos fejlesztési forrás segítségével korszerűsítik az intézmény másik, szintén pedagógusképzést szolgáló, Szekszárdon működő gyakorló általános iskoláját. A szintén EFOP-os fejlesztés révén a PTE Illyés Gyula Általános Iskola őszig szintén teljes körű belső felújításon esik át, oda is új eszközöket szereznek be, valamint modernizálják az épülethez tartozó sport- és játszóudvart.

A fejlesztésről itt olvashatnak bővebben.

(Forrás: pecsma.hu)


 

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció