Sajtó megjelenések

Az uniós források 80 százalékát már lehívtuk, jövő évtől ezer milliárddal több lesz a keretünk

Publikálva: 2020. augusztus 10.

A jelenlegi, 2014-2020-as időszak emberi erőforrás fejlesztési programok mintegy ezer milliárd forintos keretének több mint 80 százalékát már kiutalták, ami azt jelenti, hogy nem lesz forrásvesztés. A legfrissebb EU-s csúcs tárgyalási eredményének fényében kijelenthetjük, hogy 2021-től Magyarország kohéziós forrásai az előzetes terveket felülmúlva csaknem ezer milliárd forinttal, tehát jelentős összeggel emelkednek majd – mondta a növekedés.hu-nak adott interjújában Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

A következő fejlesztési ciklusban is ezermilliárd forint érkezhet

Publikálva: 2020. január 31.

Az EFOP program keretében 2014–2020 között több mint 5500 hazai projekt kapott támogatást összesen 142 pályázat keretében – mondta Vitályos Eszter feljesztéspolitikáért felelős államtitkár.

Tovább a teljes cikkre

Vitályos Eszter: Csaknem az összes EFOP-os fejlesztési forrást odaítélték már

Publikálva: 2019. november 26.

A teljes összeg 99 százalékát odaítélték már az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) csaknem ezermilliárd forintos, 2014-2020-as keretéből, ez több mint 968 milliárd forintot jelent – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kedden Pécsen.

Tovább a teljes cikkre

Elosztottuk az összes EU-pénzt

Publikálva: 2019. november 26.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) 7 évre szóló keretének 98%-át már elosztotta a kormány, 70%-át pedig már ki is fizette, igaz 42%-ban előlegként, így szükség lenne arra, hogy minél több projektgazda nyújtsa be a fejlesztései számláját a hatósághoz kifizetés céljából - hangsúlyozta az EFOP előrehaladásáról szóló mai pécsi konferencián a programot felügyelő Irányító Hatóság elnöke, Nemcsok Dénes. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára részletesen bemutatta az EFOP eddigi előrehaladását és arra is felhívta a figyelmet, hogy a közelmúltban 2 újabb pályázatot is meghirdettek.

Tovább a teljes cikkre

Kalapot emelnek a brüsszeliek a magyar kormány EU-s pénzköltési képessége előtt

Publikálva: 2019. november 26.

„Magyarország nagyon jól tudja költeni az EU-pénzt”, „az elmúlt néhány év forráslehívása figyelemreméltó”. Gregorio De Castro, a brüsszeli testület Foglalkoztatásért, Szociális Ügyekért és Társadalmi Befogadásért Felelős Főigazgatóságának (DG EMPL) főosztályvezető-helyettese ezt annak kapcsán mondta, hogy az EFOP 7 éves keretének 98%-át már elosztotta a magyar kormány, 70%-át pedig már ki is fizette a nyerteseknek, és ezzel a teljesítménnyel kiemelkedik az uniós mezőnyből.

Tovább a teljes cikkre

Soha nem látott mértékben újult meg a magyar egészségügy

Publikálva: 2019. november 13.

Soha nem látott mértékben újult meg a magyar egészségügy és ez a jövőben is folytatódni fog – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Berettyóújfaluban.

Tovább a teljes cikkre

Kórházak diagnosztikai egységei újulnak meg csaknem 10 milliárdos fejlesztéssel

Publikálva: 2019. június 27.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 9,81 milliárdos programja keretében országszerte megújulnak a kórházak patológiai osztályai, valamint korszerű felszereléseket kapnak az intézmények.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország régiós vezető az uniós pénzek hatékony felhasználásában

Publikálva: 2019. május 14.

A kormány mindent megtesz azért, hogy legalább annyi uniós forrás álljon a rendelkezésünkre, mint a jelenlegi programozási időszakban.

Tovább a teljes cikkre

A következő uniós pénzügyi ciklus nyertese lehet az egészségügy és az oktatás

Publikálva: 2019. április 23.

A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legversenyképesebb állama között legyen. Ehhez hozzájárul az Emberi erőforrás-fejlesztési operatív program is, amely az egyik legnagyobb területet képviseli az ­uniós fejlesztések között. Az viszont még kérdés, hogy milyen mértékű támogatást kapunk a következő pénzügyi ciklusban Brüsszeltől.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország az unió elitjébe vágyik

Publikálva: 2019. április 23.

A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legversenyképesebb országa között legyen, ehhez hozzájárul az EFOP is, amely az egyik legnagyobb területet képviseli az uniós fejlesztések között.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció