Az Irányító Hatóság vezetője

Dr. Nemcsok Dénes Sándor

Tisztelettel üdvözlöm az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) honlapján!

Az elmúlt évek során lehetőségem nyílt megismerkedni a fejlesztéspolitika viszonylag széles területével. Kezdetben környezetvédelmi és energiahatékonysági programokhoz kapcsolódó fejlesztések támogatásával foglalkoztam. Több éves szakmai tapasztalatot szereztem az intézményrendszer több szintjén, végül az Irányító Hatóság vezetőjeként segítettem a programok végrehajtását. Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr javaslatára, Miniszterelnök Úr 2018. június 8-án megbízott az EFOP és RSZTOP Irányító Hatóságának vezetésével, amely feladatokat 2022. május 25-től a Miniszterelnökség Emberi Erőforrás Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárságának vezetőjeként látom el, a területfejlesztési miniszter irányítása alatt.

Az átlátható és szabályos működés szem előtt tartása mellett az Irányító Hatóság vezetőjeként elkötelezett vagyok abban, hogy a kihelyezett támogatási források (mintegy 1000 Mrd Ft) maximálisan hasznosuljanak, ott ahol erre a leginkább szükség van, megcélozva ezzel fejlesztésre szoruló térségeket, illetőleg az ott élő lakosságot.

Az Irányító Hatóság napi működése során elsődleges cél számomra a mindenkori szolgáltató szemlélet fenntartása és erősítése, melynek szellemében a szakmai támogatás és az ügyfélközpontúság mint vezérelvek kiemelt prioritást képviselnek. Véleményem szerint az európai uniós támogatási rendszer a kedvezményezetti feladatok támogatása érdekében kell, hogy működjön.

Az intézményrendszer feladata ezzel összefüggésben olyan pályázati felhívások megjelentetése, amelyek közvetlen társadalmi hasznosulással járnak, és lehetővé teszik a megfelelő célcsoport elérését.

Vallom, hogy a sikeres fejlesztéspolitika közös együttműködésen alapul, amely az Irányító Hatóság és a Kedvezményezett közötti kapcsolattartásra és a folyamatos segítségnyújtásra épít.

Dr. Nemcsok Dénes Sándor

emberi erőforrás fejlesztési programok

végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció