Hírek

600 csomag tanszert osztott szét rászoruló családok között a Pápai Tankerületi Központ

Publikálva: 2020. augusztus 28.

A kormány számára kiemelt prioritást élvez a magyar családok támogatása, amelyhez kapcsolódóan a 2020/2021-es tanév kezdésére a Klebelsberg Központ 106.000 darab tanszercsomagot oszt szét országosan.

Tovább a teljes cikkre

Hajléktalan emberek ellátása a koronavírus járvány időszakában

Publikálva: 2020. augusztus 13.

Az elmúlt hónapokban sikeresen küzdöttek meg a koronavírus okozta kihívásokkal a hajléktanok ellátórendszerében dolgozók, a támogatott meleg ételek kiszállítása és osztása mindvégig akadálytalanul folyt.

Tovább a teljes cikkre

FEAD 2019-es tagállami jógyakorlatok gyűjteménye

Publikálva: 2020. február 1.

Az Európai Bizottság kiadta a leginkább rászoruló személyeket támogató európai segítségnyújtási alap jó gyakorlatainak 2019. évi gyűjteményét, amelyben helyet kapott Magyarország is.

Tovább a teljes cikkre

Az országban tízezer ember kapott személyre szabott támogatást

Publikálva: 2020. január 17.

2020. január 15-én utolsó állomásához ért az az átfogó szociális program, ami működése évei alatt mintegy 10 ezer rászorulót látott el életvezetési tanácsokkal, támogatással. Az ország több mint 100 járására kiterjesztett EFOP projektből finanszírozott tanácsadói hálózat szakemberei azoknak a rászorulóknak az életvitelét segítették, akik a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) projektek segítségével rendszeresen kaptak élelmiszercsomagokat és más, létszükségleti cikkeket is.

Tovább a teljes cikkre

Ingyenes tanszercsomagot kapnak rászoruló gyerekek a Pápai Tankerületi Központ jóvoltából

Publikálva: 2019. augusztus 22.

Országosan több mint 30 ezer ingyenes tanszercsomagot kapnak a halmozottan hátrányos helyzetű családokban élő gyerekek.

Tovább a teljes cikkre

Még nagyobb figyelmet kapnak a hajléktalanok

Publikálva: 2019. március 28.

A pécsi Edison utcai hajléktalanszállóra kétnaponta szállítják a meleg ételt, levest és főételt. Összesen 145 adagot kap a Támasz Alapítvány, amit több intézményébe is eljuttat.

Tovább a teljes cikkre

Élelmiszersegély biztosítása a kisbéri járásban

Publikálva: 2019. január 3.

A Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében a Kormány élelmiszercsomagot juttat a rászorulóknak valamennyi megyében, a kedvezményezett járásokban élőknek.

Tovább a teljes cikkre

Vesztesek nélküli pénzelosztás

Publikálva: 2018. július 6.

A szegényekkel, hajléktalanokkal, pedagógusokkal kapcsolatos uniós forráselosztás mindig célkeresztben áll, a forráselosztást számos helyről ellenőrzik – nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a Növekedés.hu-nak. Vitályos Eszter államtitkár asszony szerint erre szükség is van, hiszen a szociális ügyek támogatása mindig érzékeny pontot jelent.

Tovább a teljes cikkre

Rászorulókat támogató program indult Makón

Publikálva: 2018. február 15.

Élelmiszert és alapvető fogyasztási cikkeket kapnak kisgyermeket nevelők és idősek is. Az Európai Uniós és állami forrásból finanszírozott támogatás várhatóan 2023-ig tart.

Tovább a teljes cikkre

Tizenegyezer rászoruló kap élelmiszercsomagot decemberben

Publikálva: 2017. december 18.

A kisgyermekesek havonta, a többi rászoruló pedig negyedévente juthat a csomaghoz, amely 10-12 kilogrammos és egyenként körülbelül 13 ezer forint értékű

Tovább a teljes cikkre

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció