Hírek

Óvodakezdést segítő csomagok uniós támogatással

Publikálva: 2021. szeptember 21.

Negyvenezer adománycsomagot állít össze a 300 legszegényebb településen élő, óvodáskorú gyermeket nevelő családok számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az Emberi Erőforrások Minisztériumával közös programja során. A segítő akció európai uniós támogatással valósul meg, a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében elnyert 800 millió forintos támogatás felhasználásával.

Tovább a teljes cikkre

Ingyenes tanszercsomagot kaptak a megyaszói iskolások

Publikálva: 2021. szeptember 3.

Az RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 azonosítószámú „Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára” c. projektben kaptak ingyenes tanszercsomagot a megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola rászoruló diákjai.

Tovább a teljes cikkre

Száztízezer rászoruló diák kap ingyenes tanszercsomagot tanévkezdésre

Publikálva: 2021. augusztus 27.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára közös sajtótájékoztatót tartott az RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 azonosítószámú „Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára” c. projektről.

Tovább a teljes cikkre

Óvodakezdést segítő csomagok a legszegényebb településeken élő családoknak

Publikálva: 2021. augusztus 24.

40 ezer óvodakezdést segítő csomaggal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben a legszegényebb családok gyermekeit. A csomagok az óvodás gyermekek számára hasznos alapvető fogyasztási cikkeket tartalmaznak, melyeket a két alkalommal, évkezdéskor és a téli időszak elején vehetnek át a családok.

Tovább a teljes cikkre

Óvodakezdést segítő csomagok az RSZTOP-2.1.2 -21 program támogatásával

Publikálva: 2021. augusztus 24.

Negyvenezer adománycsomaggal segíti a 300 legszegényebb településen élő, óvodáskorú gyermeket nevelő családokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös programja, amely európai uniós támogatással valósul meg.

Tovább a teljes cikkre

Háromszáz településen kapnak egységcsomagokat az óvodások

Publikálva: 2021. június 25.

Európai uniós és hazai forrásból juthatnak az óvodai neveléshez szükséges kellékekhez, valamint alapvető fogyasztási cikkekhez a Felzárkózó települések programban érintett 300 településen élő, óvodai nevelésre kötelezett gyermekek.

Tovább a teljes cikkre

600 csomag tanszert osztott szét rászoruló családok között a Pápai Tankerületi Központ

Publikálva: 2020. augusztus 28.

A kormány számára kiemelt prioritást élvez a magyar családok támogatása, amelyhez kapcsolódóan a 2020/2021-es tanév kezdésére a Klebelsberg Központ 106.000 darab tanszercsomagot oszt szét országosan.

Tovább a teljes cikkre

Hajléktalan emberek ellátása a koronavírus járvány időszakában

Publikálva: 2020. augusztus 13.

Az elmúlt hónapokban sikeresen küzdöttek meg a koronavírus okozta kihívásokkal a hajléktanok ellátórendszerében dolgozók, a támogatott meleg ételek kiszállítása és osztása mindvégig akadálytalanul folyt.

Tovább a teljes cikkre

FEAD 2019-es tagállami jógyakorlatok gyűjteménye

Publikálva: 2020. február 1.

Az Európai Bizottság kiadta a leginkább rászoruló személyeket támogató európai segítségnyújtási alap jó gyakorlatainak 2019. évi gyűjteményét, amelyben helyet kapott Magyarország is.

Tovább a teljes cikkre

Az országban tízezer ember kapott személyre szabott támogatást

Publikálva: 2020. január 17.

2020. január 15-én utolsó állomásához ért az az átfogó szociális program, ami működése évei alatt mintegy 10 ezer rászorulót látott el életvezetési tanácsokkal, támogatással. Az ország több mint 100 járására kiterjesztett EFOP projektből finanszírozott tanácsadói hálózat szakemberei azoknak a rászorulóknak az életvitelét segítették, akik a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) projektek segítségével rendszeresen kaptak élelmiszercsomagokat és más, létszükségleti cikkeket is.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció