600 csomag tanszert osztott szét rászoruló családok között a Pápai Tankerületi Központ

Publikálva: 2020. augusztus 28.

A kormány számára kiemelt prioritást élvez a magyar családok támogatása, amelyhez kapcsolódóan a 2020/2021-es tanév kezdésére a Klebelsberg Központ 106.000 darab tanszercsomagot oszt szét országosan.

A Kormány 2019. május 30-i döntésével a Klebelsberg Központ részt vesz az RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 azonosító számú „Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára” című projekt megvalósításában. A Projekt konzorcium vezetője a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. A projektben a Klebelsberg Központ első feladata a hátrányos helyzetű településeken élő, 1-8 évfolyamos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére tanszercsomagok összeállítása és kiosztása volt 2019. augusztus hónapban annak érdekében, hogy az érintettek a 2019/2020-as tanévet már ezen eszközökkel tudják megkezdeni, ezzel is csökkentve a szegény családok terheit, s ugyanez igaz a most kezdődő tanévre is. A Projekt megvalósítása az állami fenntartású és a nem állami fenntartású köznevelési intézményekre is kiterjedt - a beszerzést és a kiosztás koordinációját a Klebelsberg Központ végezte, közreműködő partnerként pedig a tankerületi központok támogatták a folyamatot. A Klebelsberg Központ a Projektben rendelkezésre álló 198 millió forint fejlesztési összegből az állami, valamint a nem állami fenntartású intézményi kör esetében 30.400 db tanszercsomag beszerzését finanszírozta és intézte azok kiosztását.


Forrás: Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

-A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű 1-8. évfolyamos tanulók felmérése és az érintett köznevelési intézmények azonosítása - fenntartótól függetlenül- megtörtént. A Pápai Tankerületi Központba leszállított tanszercsomagok száma összesen 600 darab, 42 intézménybe. A tanszercsomagokat a tankerületi központ az intézményekhez kiszállította, illetve adta át az intézményvezetőknek a napokban.

A jó minőségű, a tanulók évfolyamnak megfelelő és a tanórai munkához szükséges és illeszkedő eszközökből kerültek összeállításra a tanszercsomagok, amelyet az első osztályosok részére tisztasági csomaggal egészítettek ki. A tanszercsomagok tanulónként és évfolyamonként külön-külön kerültek összeállításra és csomagolásra - a tanszercsomagok összeállításában megváltozott munkaképességű dolgozók munkáját is igénybe vettük támogatva a társadalmi szemléletformálást és annak bemutatását, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók is értékteremtő munkavégzésre képesek a piaci viszonyok között is.
A tankerületi igazgató kiemelte, az idei tanév kezdéshez hozzátartozik a koronavírus elleni védekezésre való felkészülés is.

Forrás: INFOPAPA.HU

- Múlt héten megkapták az intézmények az EMMI által azon ajánlásokat, intézkedési terveket, protokoll eljárást, amelynek alapján fel tudunk készülni a tanév kezdésére. A fenntartói célunk továbbra is ugyanaz, vagyis, hogy megvédjük a járvány helyzetben azokat a tanulókat, pedagógusokat és munkatársakat, akik megkezdik a munkát jövő kedden. Előzetesen biztosítottuk a felületfertőtlenítést, az elmúlt hónapokban sem tétlenkedtünk, komoly munkát végeztünk az intézmények felkészítésében. Elvégeztük a szokásos nyári tisztasági festéseket, karbantartásokat, állagmegóvásokat. Megtörténtek a nagytakarítások és a vízhálózat fertőtlenítése is. Kiemelt figyelmet fordítunk az alapvető higiénés szabályok betartására. Beszereztük az év hátralevő részéhez szükséges felületfertőtlenítőket, kézfertőtlenítőket, védőeszközöket, így jelenleg biztonságosan tudjuk kezdeni a hagyományos nevelés-oktatási tanévet. Törekszünk felkészülni a védekezésre és a megelőzésre, ezzel a támogatói, segítői hozzáállással fenntartóként, az intézményeink szolgálatára állunk mindennap. Az intézkedési tervben megfogalmazott ajánlások bevezetéséről és alkalmazásáról az intézményvezető köteles gondoskodni, a fenntartóként feladatunk a megvalósítást ellenőrizni - mondta el Egyházi Andrea.

Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

FORRÁS: INFOPAPA.HU (SZALÓKY ZSOLT)

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció