Óvodakezdést segítő csomagok uniós támogatással

Publikálva: 2021. szeptember 21.

Negyvenezer adománycsomagot állít össze a 300 legszegényebb településen élő, óvodáskorú gyermeket nevelő családok számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az Emberi Erőforrások Minisztériumával közös programja során. A segítő akció európai uniós támogatással valósul meg, a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében elnyert 800 millió forintos támogatás felhasználásával.

Az iskolakezdést segítő támogatásokhoz hasonló segítséget jelentő óvodakezdési csomagokat a Központi Statisztikai Hivatal mutatói alapján kiválasztott 300 legszegényebb településen élő, 3-6 éves korú gyermeket nevelő családok kapják. Az akció részleteiről szólva Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta: a településeken érintett húszezer család két részletben jut segítséghez, szeptemberben és novemberben kapják meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által összeállított csomagokat.

Az elsőként kiosztott dobozokban a tanévkezdést segítő eszközöket és fogyasztási cikkeket találnak a családok, többek között ágyneműt, tisztálkodó szereket, hátizsákot, majd novemberben újabb adomány érkezik, ebbe játékok és hasznos eszközök mellett sapka, sál, kesztyű és vitamin is kerül. Az adományt a településeken tevékenykedő karitatív szervezetek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mellett a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, Magyar Református Szeretetszolgálat és az Ökumenikus Segélyszervezet, illetve több kistelepülésen az önkormányzatok, az óvodák és a védőnők közreműködésével juttatják el a családoknak.

A RSZTOP-2.1.2 -21 Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára II. című konstrukció a 1347/2016. (VII. 6.) Korm. határozat alapján kiemelt projektként került meghirdetésre, a program 800 millió forintból, európai uniós forrásból valósul meg. Célja az óvodaköteles korú 3-6 év közötti gyerekek és családjaik támogatása.

(forrás: 24.hu)

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció