Hírek

Uniós forrásból kezd félmilliárdos fejlesztésbe a Pécsi Tudományegyetem

Publikálva: 2022. november 4.

Félmilliárd forintos uniós forrás segítségével újítja meg a pedagógusképzést szolgáló, Szekszárdon működő gyakorló általános iskoláját a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Tovább a teljes cikkre

Átadták a másfél milliárd forintos pályázati forrásból megújult pásztói iskolát

Publikálva: 2022. november 2.

A Salgótarjáni Tankerületi Központ – mint a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola fenntartója – 2017-ben sikeresen pályázott és az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, valamint hazai központi költségvetési forrásból közel másfél milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott az iskola fejlesztésére.

Tovább a teljes cikkre

Komplex egészségfejlesztési programot indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Publikálva: 2022. október 10.

Az uniós forrásból megvalósuló projekt célja, hogy a legszegényebb településeken élő családoknak is elérhetővé tegyék az egészségügyi ellátásokat. A komplex program megvalósítására a szeretetszolgálat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programon keresztül összesen mintegy 6,4 milliárd forintnyi uniós támogatást nyert el.

Tovább a teljes cikkre

Korszerűsítik a kórházi rendelőintézetet Gyulán

Publikálva: 2022. október 5.

Békés megyében is modernizálódik a járóbeteg-ellátás: megújul a Békés Megyei Központi Kórház gyulai rendelőintézete 290,2 millió forint uniós támogatás segítségével. Az épület fejlesztése mellett új röntgen, ultrahang és további orvosi műszerek is beszerzésre kerülnek.

Tovább a teljes cikkre

A legmodernebb eszközökkel bővült a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet eszközparkja

Publikálva: 2022. október 4.

Az EFOP-5.2.6-20-2020-00011 kódszámú projektjében a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet a mesterséges intelligencia, robotika és a VR technológia alapjait honosítja meg a gyermekgyógyászati ellátásban.

Tovább a teljes cikkre

A tábor összeköt – Erzsébet táborok

Publikálva: 2022. június 16.

Az országos táboroztatási program keretében Zánkán és Fonyódon tölthetnek el kellemes és hasznos napokat a gyermekek.

Tovább a teljes cikkre

Közel hétmilliárd forintból épülnek okostantermek

Publikálva: 2022. április 7.

Közel hétmilliárd forinttal segíti a kormány az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást támogató tereinek fejlesztését – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A támogatásnak köszönhetően a Klebelsberg Központ a konvergencia régió területén található 180 állami fenntartású köznevelési intézményben alakít ki okostantermeket.

Tovább a teljes cikkre

Közel 110 milliárd forint jut a köznevelési intézmények fejlesztésére

Publikálva: 2022. április 4.

Összesen közel száztíz milliárd forint uniós forrást fordíthat a kormány a köznevelési intézményekben a tanulási környezet megújítására, illetve épületenergetikai korszerűsítésekre – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.
A fejlesztés célja, hogy ne csak a nagyvárosokban, hanem a kisebb városokban és településeken működő iskoláknak is biztosítsák a minőségi oktatás feltételeit. A pályázathoz – amelyből 61 milliárdot már lekötöttek – a kormány 25 milliárd forint többletforrást biztosított – tette hozzá a miniszter.

Tovább a teljes cikkre

Csecsemő- és befogadó otthont adtak át Szolnokon

Publikálva: 2022. március 31.

Ma Magyarország költségvetéséből 1140 milliárd forint jut szociális és gyermekvédelmi kiadásokra, ez három és félszerese a tizenkét évvel ezelőtt ugyanerre a célra fordított összegnek, és végső soron a családok megerősítését szolgálja – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Szolnokon.
Fülöp Attila a BEFOGAD-LAK Jász-Nagykun-Szolnok megyében című projekt során megvalósult Csecsemő- és Befogadó Otthon épületeinek ünnepélyes átadásán elmondta: Magyarországon 23 ezer gyermek él a gyermekvédelem rendszerében, közös felelősség, hogy nagykorukra ők is adófizető polgárai legyenek az országnak, rendezett kapcsolatok és körülmények között éljenek.

Tovább a teljes cikkre

Átadták a Dél-Dunántúl új gyermekpszichiátriai központját

Publikálva: 2022. március 28.

Átadták a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Gyermekgyógyászati Klinikájának új gyermek- és ifjúságpszichiátriai épületét. A háromszintes, összesen ezer négyzetméteres beruházás 1,2 milliárd forint európai uniós forrásból valósult meg. Ezzel azonban nem ért véget a pécsi gyermekklinika fejlesztése, mert pénteken letették a szomszédos területen a gyermeksürgősségi leendő épületének alapkövét is – közölte a PTE. Az új épület 1300 négyzetméteres lesz, és közel ugyanekkora részt felújítanak összesen 2,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból a Széchenyi 2020 program keretében.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció