Számos új képalkotó- és egyéb, az intézmény különféle szakrendelésein használt diagnosztikai eszközzel, berendezéssel gyarapodott a Siklósi Kórház orvostechnikai eszközparkja.

Az egészségügyi intézmény 293,72 millió forint támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében a járóbeteg szakellétés fejlesztésére.

A fizioterápia az iparágon belüli legmodernebb technikát képviselő mágnesterápiás készülékkel, valamint passzív csípő- és térdízület-, és passzív vállízület-mozgató gépekkel bővült. Az urológia és a radiológia szintén új eszközökkel gazdagodott, és egy mobil RTG-berendezést is sikerült beszerezni. A nőgyógyászati és a kardiológiai szakrendelésre ultrahangkészülékek érkeztek. A készenléti ellátás munkáját egy új Mini Doppler, két új asztali pulzoximéter, egy sürgősségi táska, valamint egy új defibrillátor segíti. A gasztroenterológiai szakrendelés egy, a legmodernebb technikával felszerelt Pentax endoszkópos toronnyal tud még precízebb munkát végezni a projektnek köszönhetően.

A beszerzett eszközök nagyban segítik az orvosok és az egészségügyi szakemberek munkáját és hozzájárulnak a betegek jobb és hatékonyabb kezeléséhez.

A fejlesztésről itt olvasható bővebb információ.

(Forrás: bama.hu, siklosikorhaz.hu)