Sajtó megjelenések

2020. augusztus 10. 13:43

Az uniós források 80 százalékát már lehívtuk, jövő évtől ezer milliárddal több lesz a keretünk

A jelenlegi, 2014-2020-as időszak emberi erőforrás fejlesztési programok mintegy ezer milliárd forintos keretének több mint 80 százalékát már kiutalták, ami azt jelenti, hogy nem lesz forrásvesztés. A legfrissebb EU-s csúcs tárgyalási eredményének fényében kijelenthetjük, hogy 2021-től Magyarország kohéziós forrásai az előzetes terveket felülmúlva csaknem ezer milliárd forinttal, tehát jelentős összeggel emelkednek majd – mondta a növekedés.hu-nak adott interjújában Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

2020. január 31. 9:53

A következő fejlesztési ciklusban is ezermilliárd forint érkezhet

Az EFOP program keretében 2014–2020 között több mint 5500 hazai projekt kapott támogatást összesen 142 pályázat keretében – mondta Vitályos Eszter feljesztéspolitikáért felelős államtitkár.

2019. november 26. 17:00

Elosztottuk az összes EU-pénzt

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) 7 évre szóló keretének 98%-át már elosztotta a kormány, 70%-át pedig már ki is fizette, igaz 42%-ban előlegként, így szükség lenne arra, hogy minél több projektgazda nyújtsa be a fejlesztései számláját a hatósághoz kifizetés céljából - hangsúlyozta az EFOP előrehaladásáról szóló mai pécsi konferencián a programot felügyelő Irányító Hatóság elnöke, Nemcsok Dénes. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára részletesen bemutatta az EFOP eddigi előrehaladását és arra is felhívta a figyelmet, hogy a közelmúltban 2 újabb pályázatot is meghirdettek.

2019. november 26. 13:02

Kalapot emelnek a brüsszeliek a magyar kormány EU-s pénzköltési képessége előtt

„Magyarország nagyon jól tudja költeni az EU-pénzt”, „az elmúlt néhány év forráslehívása figyelemreméltó”. Gregorio De Castro, a brüsszeli testület Foglalkoztatásért, Szociális Ügyekért és Társadalmi Befogadásért Felelős Főigazgatóságának (DG EMPL) főosztályvezető-helyettese ezt annak kapcsán mondta, hogy az EFOP 7 éves keretének 98%-át már elosztotta a magyar kormány, 70%-át pedig már ki is fizette a nyerteseknek, és ezzel a teljesítménnyel kiemelkedik az uniós mezőnyből.

2019. november 13. 16:41

Soha nem látott mértékben újult meg a magyar egészségügy

Soha nem látott mértékben újult meg a magyar egészségügy és ez a jövőben is folytatódni fog – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Berettyóújfaluban.

2019. június 27. 11:31

Kórházak diagnosztikai egységei újulnak meg csaknem 10 milliárdos fejlesztéssel

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 9,81 milliárdos programja keretében országszerte megújulnak a kórházak patológiai osztályai, valamint korszerű felszereléseket kapnak az intézmények.

2019. május 14. 14:00

Magyarország régiós vezető az uniós pénzek hatékony felhasználásában

A kormány mindent megtesz azért, hogy legalább annyi uniós forrás álljon a rendelkezésünkre, mint a jelenlegi programozási időszakban.

2019. április 23. 10:13

A következő uniós pénzügyi ciklus nyertese lehet az egészségügy és az oktatás

A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legversenyképesebb állama között legyen. Ehhez hozzájárul az Emberi erőforrás-fejlesztési operatív program is, amely az egyik legnagyobb területet képviseli az ­uniós fejlesztések között. Az viszont még kérdés, hogy milyen mértékű támogatást kapunk a következő pénzügyi ciklusban Brüsszeltől.

2019. április 23. 10:07

Magyarország az unió elitjébe vágyik

A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legversenyképesebb országa között legyen, ehhez hozzájárul az EFOP is, amely az egyik legnagyobb területet képviseli az uniós fejlesztések között.

2019. április 2. 13:31

Az egészségügyi infrastruktúra korábban nem látott fejlesztésen megy keresztül

Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárral a Pesti Srácok internetes portál készített interjút az egészségügyben megvalósult és tervezett uniós fejlesztésekről és a következő EU-s költségvetés (2021-2027) lehetőségeiről.