Új pszichiátriai és addiktológiai gondozó épül Gyöngyösön

Publikálva: 2021. január 21.

A munkaterület átvételét követően megkezdődtek a bontási munkák a Bugát Pál Kórház egykori irattári épületén. Az intézmény sikeresen kapott támogatást az EFOP-2.2.0-16-2016-00008 pályázatból, melynek révén új pszichiátriai és addiktológiai gondozó épül Gyöngyösön, a kórház területén.

A projekt célja a pszichiátria és addiktológiai szakellátás minőségének, hatékonyságának és az ellátáshoz való hozzáférésnek a javítása, és ezáltal a lakosság mentális egészségi állapotának fejlesztése.

Ez a cél a kor szakmai elvárásának megfelelő pszichiátriai ellátás lakosságközelivé tételével valósítható meg, mert csak ez az ellátási modell biztosítja a lakosság egyenlő hozzáférését a pszichiátriai szolgáltatásokhoz, a költséghatékony gondozást, a lakosság elégedettségi szintjének emelését.

A projekt konzorciumi keretek között valósul meg. Konzorciumvezető: Országos Kórház Főigazgatóság (OKFŐ). A gyöngyösi kórházban a projekt bruttó 262,89 millió Ft összegű építési beruházást valósít meg. A korszerűsítést a pályázati támogatás fedezi. A tervek szerint 2021 negyedik negyedévére kell, hogy elkészüljön a több mint 311 m2-es új épület.


(Forrás: gyongyos.hu)

(Fotó: Czímer Tamás)

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció