Munka és Család – A nők munkaerőpiaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett

A pécsi Család és Karrierpont ingyenes képzésekkel, szolgáltatásokkal és innovációs megoldásokkal segíti a gyermekes családokat.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt. és konzorciumi partnerei, a MIOK a hátrányos helyzetű emberekért Alapítvány és a Pécsimami Közhasznú Egyesület, valamint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara célul tűzte ki a pécsi nők munkaerőpiaci helyzetének javítását, a család és munka összeegyeztethetőségének elősegítését elsősorban helyi megoldásokkal és együttműködésekkel. E célok eléréséhez szükség van a munkáltatók érzékenyítésére, a munkavállalók tájékoztatására és álláshoz juttatására, valamint számos kiegészítő szolgáltatásra is. A mintegy 196 millió forintból megvalósuló és 2020. november 30-ig működő projekt során a célcsoport részére stresszkezelés, időgazdálkodás, konfliktuskezelés, kommunikáció, vállalkozási- és álláskeresési ismeretek témakörében képzéseket szerveznek, valamint átfogó rendezvény- és programsorozat kerül megvalósításra a munkaerőpiac érintett szereplőinek részvételével. 

Munka és Család – A nők munkaerőpiaci helyzetének javítása

A projekt által Pécsett létrehozott Család és Karrierpont átfogó segítséget nyújt abban, hogy atipikus foglalkoztatási formákat (részmunkaidő, távmunka, eseti megbízás, stb.) népszerűsítsen és közvetítsen nők számára, akiknek élethelyzete miatt ez indokolt lehet. Az ilyen jellegű foglalkoztatás leginkább a jelenleg gyeden vagy gyesen lévő kisgyermekes anyák életében jelenthet nagy változást.

Fotó: Gábor Máté

 A  központ szolgáltatásai ingyenesek, beleértve a gyermekfelügyelet vagy a házimunka barter közvetítését is. Különleges innovatív megoldásokkal is igyekeznek a nőknek és családjaiknak segíteni, úgy mint a projekt segítségével ingyenesen biztosított „Gyerektaxi” szolgáltatás, amelynek keretében hivatásos sofőr és gyermekfelügyelő szállítja a gyermekeket a szülő munkahelyére vagy gyermekfelügyeletet biztosító helyszínre, így segítve a gyerekes családok mindennapjait.

Munka és Család – A nők munkaerőpiaci helyzetének javítása

Munka és Család – A nők munkaerőpiaci helyzetének javítása

A projektről készült kisfilmet az alábbi linken tekinthetik meg.

 

A projekt támogatása az EFOP 1.2.9 pályázati konstrukció keretében történt.

A bemutatott pályázat azonosítója: EFOP-1.2.9.-17-2017-00082

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció