Mérleget vont a vöröskereszt karrierpontja Nagykanizsán

Publikálva: 2021. május 26.

200 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósult meg a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete és konzorciumi partnere, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala közös projektje, melynek keretében a megvalósítók Nagykanizsán Család- és KarrierPONT-ot működtettek, és Zala megye területén családvédő szolgáltatásokat nyújtottak.

A projekt a nők munkaerő-piaci helyzetének javítását célozta Zala megyében, elősegítve ezzel a nemek közötti esélyegyenlőség biztosítását, a családok megélhetését, a gazdaság fejlődését, valamint a népesség csökkenésének mérséklődését. Kiemelt szerepet kapott a nők atipikus foglalkoztatásának javítása, a magánélet és a munka összehangolását segítő szolgáltatások nyújtása, valamint a nőkkel szembeni társadalmi és gazdasági sztereotípiák lebontása.

A célok elérése érdekében a projekt megvalósítók Család-és KarrierPONT-ot hoztak létre és működtettek Nagykanizsán, amely teret adott a családi életet fejlesztő, a munka-magánélet összehangolását, a közéleti szerepvállalást szolgáló, valamint a munkakeresést, -váltást, és a foglalkoztathatóságot javító szolgáltatásoknak.

A teljes cikk itt olvasható

(Forrás: kanizsaujsag.hu)

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció