Megújult Kompolton a Fleischmann Rudolf Általános Iskola

Publikálva: 2023. január 23.

Az utóbbi években nagyon sok fejlesztés történt Kompolton, a Fleischmann Rudolf Általános Iskolában.

Az Európai Unió 961,09 millió forintos támogatásával, továbbá a kormány 107,37 milliós többletforrásának köszönhetően, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében valósult meg az intézmény infrastrukturális fejlesztése.

A meglévő épülethez egy összekötő folyosóval csatlakozó, közel 400 négyzetméter területű új épületszárnnyal bővítették az iskolát. Lifttel akadálymentesítették az épületet, új fűtési rendszert építettek ki, valamint a vizesblokkok vízellátását és csatornázását is elvégezték az ehhez szükséges külső munkákkal együtt. Az új épületrészben pedig új tantermeket alakítottak ki. Öt tanteremben hangszigetelt mobil válaszfalakat épültek, ami által az új épületrészben négy teremben biztosítható a csoportteremmé való leválasztás.

A meglévő épületrészeket is felújították. A külső homlokzatok hőszigetelést kaptak, a belső terek burkolatait kicserélték, a termeket kifestették. A vizesblokkokat is sikerült átalakítani. A belső helyiségek átépítésével logopédiai fejlesztőtermet, könyvtárt, tantestületi szobát, zsibongót, orvosi szobát, titkárságot és számítástechnika termeket alakított ki a létesítményben a tankerület.

A fejlesztésről részletesen itt olvashatnak.

(Forrás: heol.hu)

A fejlesztés az EFOP-4.1.2-17-2017-00060 projekt keretében valósul meg.

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció