Megújult infrastruktúra a nyírségi gyermekekért

Felújított környezet és modern eszközpark várja a hátrányos helyzetű családokat, gyermekeket a Baktalórántházai kistérségben.

A Közép-Nyírségi Önkormányzati Többcélú Kistérségi Társulás már a 2007-2013-as időszakban szolgáltatásbővítő fejlesztéseket hajtott végre a Gyerekesély projekt keretében, amit az Európai Unió és Magyarország Kormányának támogatásával jelen időszakban is folytatni tudott.

A helyi hátrányos helyzetű családok és gyermekek segítése érdekében indult „A Baktalórántházai gyerekesély program infrastrukturális háttere” című EFOP projekt, amelynek köszönhetően 100 millió forintnyi támogatásból tovább bővült az elérhető szolgáltatások köre.


Megújult infrastruktúra a nyírségi gyermekekért

A források segítségével Baktalórántháza, valamint Nyírkarász szegregált részein családi házak kerültek átalakításra és felújításra. Az így kialakított Gyerekesély Közösségi Házakban közösségi terek, játszó- és sporteszközökkel felszerelt udvarok várják a gyermekeket, valamint teakonyha és mosókonyha segíti a helyi családokat. Ófehértó-Ligettanya közösségi háza is megújult kívül-belül, valamint új kerti játszótérrel gazdagodott. Továbbá felújításra került a Kistérségi Szociális Központban működő Család- és Gyermekjóléti Szolgálat irodahelysége, és a gyermektáboroknak helyszínt adó baktalórántházai Szabadidő Centrum. Ramocsaházán pedig egy közösségi térrel bővült a közel tíz éve működő Segítő Ház.

Megújult infrastruktúra a nyírségi gyermekekért


Az építési és felújítási munkálatokon túlmenően a szolgáltatások működtetéséhez szorosan illeszkedő eszközbeszerzések is a projekt részét képezték. Ennek köszönhetően a központi Gyerekesély Iroda működését segíti egy új mikrobusz, rendezvénysátrak, új irodai eszközök; a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai részére új mosógép, televízió, másoló-nyomtató, az utcai szociális munkájukhoz pedig robogó került beszerzésre. Nyírtass településén új bútorok és konyhai eszközök teszik kényelmesebbé a közösségi teret; a baktalórántházai Szabadidő és Sportcentrum, valamint a nyári táboroknak helyszínt biztosító Leveleki Szabadidő és Sport Centrum pedig új bútorokkal és játékokkal várja az ide érkező gyerekeket.

  


Megújult infrastruktúra a nyírségi gyermekekértA projekt támogatása az EFOP-2.1.2-16 konstrukció keretében történt.

A bemutatott pályázat azonosítója: EFOP-2.1.2-16-2017-00007

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció