Megújult a betegellátás Pécs legnagyobb rendelőintézetében

Publikálva: 2020. március 26.

Közel 300 millió forint fejlesztés keretében korszerűsítették a betegellátást Pécs legnagyobb rendelőintézetében

Az előző városvezetés döntése nyomán indult fejlesztés keretében indult meg a járóbeteg-szakellátás modernizálása a tömbházas Uránvárosban álló létesítményben. A célok megvalósításához az Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében e célra több mint 290 millió forintot nyert el a város még 2017-ben.

BAMA - Dittrich Éva

A teljes egészében fejlesztési forrásból megvalósuló program során a szemészeti, a neurológiai, a nőgyógyászati, a röntgendiagnosztikai, a kardiológiai és a bőrgyógyászati ellátás újult meg a rendelőhelyiségek korszerűsítésével és modern orvosi eszközök beszerzésével.

Lezárultak a betegellátás fejlesztését célzó beruházások az uránvárosi rendelőintézetben, ugyanakkor nyárig zajlik még az épület – a területi operatív program több mint 400 millió forintos keretéből megvalósuló – energetikai korszerűsítése.

Pécsen a szakrendeléseket összefogó Egyesített Egészségügyi Intézmények három rendelőintézetet működtet: a belvárosi épületet már korábban felújították, illetve korszerűsítették benne az betegellátást csaknem félmilliárd forint értékben, Pécs legnépesebb városrészében, a panelházas Kertvárosban pedig több mint 300 millió forintból új rendelőintézetet alakítottak ki két évvel ezelőtt.

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció