Megnövelt raktári kapacitás fogadja a rászorulóknak szánt segélyeket

A Katolikus Karitász infrastrukturális fejlesztései a segélyezés hatékonyságának növeléséért.

A Katolikus Karitász a Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete. Az EFOP-2.2.15-16-2017-00012 kódszámú, „A Katolikus Karitász hálózatának infrastrukturális fejlesztése a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása érdekében” című, 650 millió forint támogatási összegű projekt keretében olyan beruházások valósultak meg, amelyek a hátrányos helyzetű, illetve krízis helyzetbe került személyek segítéséhez járulnak hozzá. A támogatásból felépült két új logisztikai és koordinációs központ, megújult egy meglévő épület, továbbá katasztrófavédelmi és szociális célú eszközök, járművek kerültek beszerzésre.


Fotó: Katolikus KaritászAz újonnan épített létesítmények Felsőzsolcán a keleti, Székesfehérváron a nyugati országrész logisztikai és koordinációs központjaivá váltak, illetve a helyi és környékbeli szociális feladatellátás, és az önkéntesek bázisai lettek. A felsőzsolcai logisztikai központ 650 m2-es, és a  székesfehérvári központ 700 m2-es csarnokai elégítik ki a Katolikus Karitász raktározási igényeit. A csarnokokban az állványrendszerek kb. 200-250 tonna élelmiszert tudnak fogadni, ez nagyjából 25-30 ezer család egyszeri támogatását jelentheti. Szükség esetén a raktározás lehetővé teszi, hogy hozzávetőleg 40-45 ezer rászorult egyszeri ruházkodási gondjain is segítsen. A központok a Katolikus Karitász vészhelyzeti bázisaiként is működnek majd. Mindemellett Pécs városában a Katolikus Karitász regionális feladatellátását segítő koordinációs, képzési és önkéntes központ került kialakításra a meglévő épület felújításával. 

 

Fotó: Katolikus Karitász

A projekt megvalósulásával az ellátás színvonala növekedett, egyszerűbben, gyorsabban és szélesebb körben váltak elérhetővé a szociális és katasztrófahelyzeti humanitárius szolgáltatások.

Fotó: Katolikus Karitász

A projekt támogatása az EFOP-2.2.15-16 konstrukció keretében történt.

A bemutatott pályázat azonosítója: EFOP-2.2.15-16-2017-00012

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció