Közel hétmilliárd forintból épülnek okostantermek

Publikálva: 2022. április 7.

Közel hétmilliárd forinttal segíti a kormány az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást támogató tereinek fejlesztését – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A támogatásnak köszönhetően a Klebelsberg Központ a konvergencia régió területén található 180 állami fenntartású köznevelési intézményben alakít ki okostantermeket.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a magyar településrendszer elaprózottsága, az általános iskolai intézményhálózat változatos struktúrája ellenére a kormány igyekszik a tanulás-nevelés feltételeit azonos szinten megteremteni. Hozzátette: az oktatás-nevelés a Nemzeti alaptanterv nyomán elmozdult a klasszikus értékek irányába, ugyanakkor eszközeiben és módszereiben egy korszerű oktatási rendszerre törekszik a kormány.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) finanszírozott program célja, hogy a jövő generációja számára a legmodernebb infokommunikációs eszközök és módszertanok felhasználásával olyan kollaborációs tantermeket hozzanak létre, amelyek elősegítik az érintett településeken található állami fenntartású intézményekben tanulók esélyegyenlőségét. Ezekben az iskolákban ugyanis jelentős számú hátrányos helyzetű gyermek tanul, és közülük kerül ki a legtöbb idő előtti iskolaelhagyó.

A teljes cikk itt olvasható.

(forrás: magyarnemzet.hu, fotó: magyarnemzet.hu)

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció