Humánerőforrás fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban

Több orvost és szakdolgozót foglalkoztatnak a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházában.

Az egészségügy humán erőforrásának megfelelő szintű biztosítása az egészségügyi szolgáltatások minőségének és biztonságának az alapfeltétele.  Az egészségügyi közszolgáltatásokban dolgozó humán erőforrás stabilizálása, a hiányzó személyi kapacitások pótlásán keresztül biztosíthatja a szolgáltatásokhoz való jobb hozzáférést.   Fentieken túl a betegelégedettség és a szolgáltatások minőségének javítása érdekében a kórház három telephelyén - Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Kalocsán – került sor létszámbővítésre az EFOP-1.10.2-17-2017-00045 kódszámú, Egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés című projekt keretében.

A 2017-ben indult és 2019-ben befejezett projekt célja az intézményen belül a hiányszakmáknak minősülő munkakörök betöltése volt. A fejlesztéssel a sürgősségi, belgyógyászati, sebészeti, intenzív terápiás, onkoradiológiai és patológiai osztályok humán kapacitását sikerült bővíteni. Összesen 25 szakdolgozó és orvos került foglalkoztatásra a hiányszakmának minősülő munkakörökben. Új gondozási eljárás indításával további 5 fő szakdolgozó került belső áthelyezéssel az új ellátási formaként működő sztómaterápiás mobil teambe.

 

Humánerőforrás fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban


A fejlesztések révén erősödött a szakmai együttműködés az alapellátás, a járóbeteg szakellátás, valamint az aktív és a rehabilitációs fekvőbeteg szakellátások között. A kapacitásbővítésnek köszönhetően csökkent az érintett osztályokon dolgozók leterheltsége és javult a betegellátás minősége.   

 

Humánerőforrás fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban

A projekt támogatása az EFOP-1.10.2-17 konstrukció keretében történt.

A bemutatott pályázat azonosítója: EFOP-1.10.2-17-2017-00045

 

 

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció