Harmincnyolc kisbuszt adott át Kásler Miklós

Publikálva: 2021. október 19.

Harmincnyolc kisbuszt adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, a járművek 22 szociális intézményhez, gyermekotthonhoz kerülnek. A járműveket két EFOP-program keretében szerezték be.

A kilencszemélyes Toyota Proace City Verso gépkocsik beszerzése több mint 433 millió forintba került, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által fenntartott intézményekben fogják használni őket.

„A 38 gépjárműből 30 rámpával ellátott, így alkalmas kerekesszékesek szállítására is, ezek szociális intézményekhez kerülnek, míg a nyolc rámpa nélküli autó gyermekotthonokhoz kerül. A beszerzett járművek az ellátottak mindennapi életét könnyítik meg, többek között foglalkoztatásra, sport- és kulturális eseményekre viszik őket.”

Kásler Miklós az ünnepségen kiemelte: a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által fenntartott szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézmények hálózatát 97 intézmény alkotja, 767 telephelyen 18 ezer munkavállalóval és több mint 31 ezer ellátottal. Hozzátette: a rendszer működését alapvetően befolyásolja a gépjárműflotta minősége, a járművek üzembiztonsága.

A teljes cikk itt olvasható.

(forrás: veol.hu)

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció