Ebesen is fejleszt a Magyar Református Szeretetszolgálat

Publikálva: 2019. május 16.

Európai uniós és hazai forrásból 650 millió forintos beruházással öt településen fejleszti logisztikai tevékenységét a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a Hajdú-Bihar megyei Ebesen.

Vitályos Eszter az ebesi beruházás projektnyitó rendezvényén azt mondta, a szeretetszolgálat munkája felbecsülhetetlen jelentőségű a magyarországi és a Kárpát-medencei segélyezési feladatok ellátásában.

Fotó: Gruber Márk István

Felsorolása szerint az MRSZ Ebesen és Gelénesen raktárt épít, Szentesen, Alsóörsön és Pécs-kertvárosban pedig adománykoordinációs pontokat alakítanak ki, amelyek komplex szolgáltatásokat nyújtanak a hátrányos helyzetűeknek, illetve a krízishelyzetben lévő családoknak. "A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány szerint az emberi élet képviseli a világon a legnagyobb értéket" - mondta Vitályos Eszter.


Hozzátette: fontos, hogy vannak ilyen szervezetek, ahol az emberi életre kincsként, a legnagyobb értékként tekintenek.

 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyoztam hogy a hazai karitatív szervezetek összesen 4,5 milliárd forintból 37 településen 40 projektet valósítanak meg, ezek egyike az ebesi beruházás.

Fotó: Gruber Márk István

Kiemelte: hazánkban hat nagy és három kisebb karitatív szervezet gondoskodik a rászorulókról, közülük nyolcat a történelmi egyházak működtetnek.Az MRSZ mostani fejlesztései közül kiemelte a gelénesi raktár szerepét, ahonnan "a kárpátaljai testvéreinket, magyarokat és más nemzetiségeket" segít majd a szervezet.


Soltész Miklós egyedülállónak nevezte a karitatív szervezetek támogatását, megjegyezve: "ilyen jellegű pályázati támogatást egyetlen európai uniós ország sem csinált".

 

Felhívta a figyelmet a következő uniós költségvetési ciklus előkészületeire, hogy továbbra is hasonló módon segíthessék a karitatív szervezeteket Magyarországon.

Fotó: Gruber Márk István

Fekete Károly tiszántúli református püspök egyháza egyik legfontosabb pillérének nevezte a diakóniát. "A szeretetszolgálat az egyik legősibb evangéliumi tevékenység, amit már az apostolok körében is gyakoroltak" - hangoztatta.


Oláh István, az MRSZ Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: alapítványuk a logisztikai tevékenység és a gépjármű park fejlesztésével "gyorsabban, hatékonyabban tud még nagyobb területen, még több hátrányos helyzetű családnak segíteni humanitárius, valamint katasztrófa- és veszélyhelyzet-kezelési tevékenységével".


Az ebesi beruházás során ezer négyzetméter alapterületű raktárt alakítanak ki - tette hozzá.


(MTI)

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció