Az állam és az egyház összefogásának köszönhetően újult meg az iskola

Publikálva: 2019. május 13.

920 millió forintos támogatásból újult meg és bővült a kisvárdai Várday Kata Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium.

A mintegy 620 diákot oktató intézmény teljes belső és külső felújításához és új épületrésszel történő kibővítéséhez 920 millió forint hazai és uniós támogatást kapott a Várday Kata Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium. Az egyházközség saját erőből 48 millió forintot eszközbeszerzésekre és a terveken felüli két új tanterem és közösségi tér kialakítására fordított.

SZON

A régi főépületet teljesen átalakították, az új szárnyban hat új tantermet, tanári szobákat, műhelyeket, nyelvi és kémiai laborokat, előadókat, további közösségi tereket, valamint tornatermet építettek. Megújult az iskola udvara, teljes energetikai és fűtési korszerűsítést kapott az intézmény, bútorokat vásároltak, továbbá szociális és kiszolgáló helyiségeket, irodákat is létesítettek. A beruházás fő célja az intézmény székhelyének és fő feladat-ellátási helyének felújítása, átalakítása és bővítése volt, hogy az intézmény biztosítani tudja a minőségi nevelés és a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeit, továbbá, hogy eleget tegyen a minőségi oktatáshoz, a befogadó oktatási környezethez és a hatékony neveléshez szükséges követelményeknek.


Fotó: Gruber Márk IstvánAz átalakított, megszépült oktatási-nevelési intézmény egy olyan hely lett, ahol a felnövekvő diákság a XXI. század elvárásainak megfelelő körülmények között tanulhatnak, készülhetnek fel az életre, gyűjthetnek tudást, tapasztalatot és ahol a szakemberek is méltó, a hatékonyságot segítő környezetben dolgozhatnak.


A kapcsolódó cikk az alábbi linken megtekinthető.

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció