Megújult a Kengyeli Kossuth Lajos Általános Iskola

Publikálva: 2019. április 26.

A Karcagi Tankerületi Központ sikeresen pályázott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében a Kengyeli Kossuth Lajos Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére. A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával 149,8 millió forintból újulhat meg az érintett köznevelési intézmény.

A Karcagi Tankerületi Központ fenntartásában lévő Kengyeli Kossuth Lajos Általános Iskola székhelyintézményének infrastrukturális fejlesztésére 149 895 145,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai költségvetési előirányzatból finanszírozott.


Az infrastrukturális fejlesztésre irányuló projekt keretében az intézménybe jutás akadálymentesített lesz. A bejárati ajtót és az előtéri ajtót is kicseréték. Az épület 16 tanteremében új nyílászárók kerültek, valamint megtörtént a parketták felújítása és festése is. Az intézményvezetői irodákban és a tanári szobákban is megtörtént ezen elemek korszerűsítése. Az intézmény folyosói és a lépcsőházai is csúszásmentes burkolatot kaptak. A mellékhelyiségeket is korszerűsítették, és kialakításra került egy akadálymentes mosdó is. Megújult, és födémszigetelést kapott a tornaterem tetőszerkezete, az iskola sportpályáját pedig újra aszfaltozták. Az épületfejlesztéshez eszközfejlesztés is társult, amely a bútorzatra, valamint a tanulásitanítási folyamatot segítő tanulói és tanári eszközökre terjedt ki. Az intézmény a projekt befejezésekor módszertani megújulást támogató, hatékony pedagógiai eszközrendszerrel, befogadó iskolai környezettel várja a tanulókat és pedagógusokat.


A záró rendezvényen készült képek az intézmény honlapján megtekinthetőek.

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció