A kecskeméti színház közönségének készítettek ajándékot a fogvatartottak

Publikálva: 2023. január 18.

Több mint 500 ünnepi üdvözlőlapot készítettek a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Wéber Ede utcai II. számú egységének fogvatartottai a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház részére az intézmény jóvátételi programja keretében.

A Belügyminisztérium és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közösen indította el az 5,7 milliárd forint teljes egészében európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló, 2023. október 31-ig tartó EFOP Fogvatartottak reintegrációja projektet. A büntetés-végrehajtási intézetekben megvalósuló program célja az elítéltek és a letartóztatottak társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációjának erősítése, ezen keresztül az elkövetők bűnismétlési kockázatának csökkentése. 

Idén októbertől új programelem indult foglalkozási rehabilitáció névvel azon fogvatartottaknak, akik a munkáltatásba nem bevonhatók. A programelem beépítése során született meg a BUÉK elnevezésű jóvátételi program, ennek keretében készítették el a szép újévi üdvözlőlapokat, melyeket a színház szilveszteri előadása alkalmával osztották szét a közönség számára.

Az eseményről bővebben itt és itt olvashatnak.

(Forrás és fotó: baon.hu, kecskemetinemzeti.hu)

A fejlesztés az EFOP-1.3.3-16-2016-00001 projekt keretében valósul meg.

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció