Tartós élelmiszer megváltozott munkaképességű és idős rászorulóknak

Évente többször részesülnek tartós élelmiszercsomag segélyben a szociálisan rászoruló, megváltozott munkaképességű és rendkívül alacsony jövedelmű időskorú személyek.

Az RSZTOP-4.1.1-16 projekt keretében a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (a továbbiakban: SZGYF) élelmiszercsomagot juttat a kedvezményezett járásokban élő, szociálisan rászoruló, megváltozott munkaképességű és rendkívül alacsony jövedelmű időskorú személyek számára. A jogosulti körbe tartoznak a tartós bentlakásos ellátást igénybe nem vevő, rokkantsági vagy nyugellátásban részesülő, továbbá időskorúak járadékában részesülő személyek, amennyiben legfeljebb a mindenkori nyugdíjminimum 130%-ának megfelelő havi jövedelemmel rendelkeznek. Az SZGYF – mint az osztásért felelős szervezet – a család- és gyermekjóléti szolgálatokkal együttműködve látja el munkáját.

A rendelkezésre álló uniós támogatás 9.996.000.000 Ft, amelynek köszönhetően 2023-ig várhatóan évente kettő-négy alkalommal kapnak csomagot a jogosultak. A projekt során legalább 50 000 rászoruló kap rendszeres időközönként támogatást.

A csomag közel 10 kg súlyú, nem romlandó és hűtést nem igénylő élelmiszert tartalmaz, többek között tejet, lisztet, mézet, rizst, száraztésztát, étolajat, többféle konzervet (sűrített paradicsom, zöldbab, löncshús), valamint cukrot, kakaóport, lekvárt és háztartási kekszet. A csomagtartalom átlagosan hathavonta változik.

Az RSZTOP-4.1.1-16 projekt keretében a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (a továbbiakban: SZGYF) élelmiszercsomagot juttat a kedvezményezett járásokban élő, szociálisan rászoruló, megváltozott munkaképességű és rendkívül alacsony jövedelmű időskorú személyek számára.

A „Élelmiszersegély biztosítása szociálisan rászoruló megváltozott munkaképességű, valamint rendkívül alacsony jövedelmű időskorú személyek számára” című projekt a megvalósításának első szakaszában, 2018. április 1. és 2019. május 31. között 124.242 db csomag kiosztására került sor.Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció