Alapvető fogyasztási cikkek kisgyermekes családoknak

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (továbbiakban: SZGYF) által megvalósított RSZTOP-2.1.1 kiemelt projekt keretében a legkiszolgáltatottabb családok jutnak mindennapi életüket megkönnyítő alapvető fogyasztási cikkekhez.

A kedvezményezett járásokban élő, intézményi étkeztetésben nem részesülő, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre (a továbbiakban: RGYK) jogosult 0-3 éves gyermeket nevelő családok, valamint az aktív korúak ellátására jogosult személlyel közös háztartásban élő várandós anyák (a magzat 3 hónapos korától) életminőségének javítását szolgáló csomagok kiosztása 2018 februárjában kezdődött meg, mind a 19 megyére kiterjedően.

A csomagok olyan hasznos tárgyakat és eszközöket tartalmaznak, amelyek a gyermekek nevelését, ápolását segítik. Az alapvető fogyasztási cikkeket tartalmazó csomagok kiosztására évente egyszer kerül sor az SZGYF és a család- és gyermekjóléti szolgálatok közti együttműködés keretében. A 2023. december 31-én záruló projekt megvalósítására 2,29 milliárd Ft uniós támogatás áll rendelkezésre.

Alapvető fogyasztási cikkek kisgyermekes családoknak

A projekt keretében 2018. évben 25.964 db, 2019. évben 26.469 db alapvető fogyasztási cikkeket tartalmazó csomag kiosztására került sor. A 2020. évi osztások előkészítése folyamatban van, a megvalósítás várhatóan a nyári időszakra tolódik a járványhelyzet miatt.

A csomagok tartalma a célcsoport igényeinek felmérését követően kerül összeállításra, az alábbi cikkeket kapják a támogatottak: digitális lázmérő, gyermekfogkrém, fogkefe, fogíny gél, cumisüveg, kapucnis babatörölköző, polár baba takaró, textil pelenka, nedves törlőkendő babáknak, készségfejlesztő játék a motorikus mozgás és a kombinatorikai készség fejlesztésére, kifestő, baba mosogatószer, hajsampon-fürdető babáknak, labda, pumpás orrszívó, babaolaj, szobai hőmérő, körömvágó olló babáknak. 

A Klebelsberg Központ (továbbiakban: Központ) konzorciumi tagként vesz részt a projekt megvalósításában. A projekt keretében 30399 db tanszercsomagot állított össze és osztott ki 2019. augusztus 31-ig a kedvezményezetti településen tanuló halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek, hogy az érintettek a 2019/2020-as tanévet már ezekkel az eszközökkel tudják megkezdeni. A csomagok három különböző korcsoport számára készültek: az 1. osztály megkezdéséhez szükséges alapvető felszerelések, az alsós korosztály (2. – 4. osztály) számára, illetve a felső tagozat (5. – 8. osztály) részére. A településeken működő általános iskolák tekintetében fenntartótól függetlenül történt meg a projekt végrehajtása, így az összesen 194 158 997 forint értékben beszerzett csomagok 554 állami és 98 egyéb fenntartású intézmény tanulóinak könnyítették meg az évkezdést.

Alapvető fogyasztási cikkek kisgyermekes családoknak

A Klebelsberg Központ (továbbiakban: Központ) konzorciumi tagként vesz részt a projekt megvalósításában. A projekt keretében 30.399 db tanszercsomagot állított össze és osztott ki 2019. augusztus 31-ig a kedvezményezetti településen tanuló halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek, hogy az érintettek a 2019/2020-as tanévet már ezekkel az eszközökkel tudják megkezdeni. A csomagok három különböző korcsoport számára készültek: az 1. osztály megkezdéséhez szükséges alapvető felszerelések, az alsós korosztály (2. – 4. osztály) számára, illetve a felső tagozat (5. – 8. osztály) részére. A településeken működő általános iskolák tekintetében fenntartótól függetlenül történt meg a projekt végrehajtása, így az összesen 194 158 997 forint értékben beszerzett csomagok 554 állami és 98 egyéb fenntartású intézmény tanulóinak könnyítették meg az évkezdést.

Menü

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Navigáció