Átadásra került a debreceni “Kamilla” Családok Átmeneti Otthonának megújult épülete. Az intézmény az ország egész területéről várja a bajba jutott családokat, akik a mostani projektnek köszönhetően egy jól felszerelt, modern, családias környezetbe érkezhetnek meg.

 

A ház felújítása 94 millió forint európai uniós és hazai pályázati forrásból valósult meg.A felújításnak köszönhetően az ingatlant teljesen átépítették és mintegy 70 m2-rel kibővítették. Új bútorok, elektronikai és fejlesztő eszközök mellett a szakmai tevékenység ellátását segítő tárgyi eszközök is beszerzésre kerültek. Az ingatlanban a megújult terek lehetőséget adnak a családoknak közösségi programokra, például főzésre, de a szobák kialakítása biztosítja számukra a függetlenséget, magánszférát is. Az épületben kilenc lakószobát alakítottak ki, amelyből egy lakószoba akadálymentesített. Az intézmény egy több mint 1000 m2-es telken helyezkedik el, amely remek lehetőséget nyújt a szabad levegőn történő kikapcsolódásra, ahol nem csak a gyerekek, hanem a szülők pihenése is biztosított.

 

A program keretében a beruházások mellett szervezetfejlesztés is megvalósul, amelynek célja a szociális, pedagógiai, egészségügyi és kulturális szolgáltató rendszer intézményei közötti együttműködés kialakítása és javítása.