Hét önkormányzati lakás újul meg Kunszentmiklóson az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Esély Otthon elnevezésű programja keretében. A beruházás a jövő év elejére befejeződik.

Az idei év közepén kezdődött el a lakások felújítása. A beruházás költségeit az Esély Otthon elnevezésű program pályázatán elnyert hatvanmillió forintból, illetve saját erőből finanszírozta a település önkormányzata. Az elnyert támogatásból két leromlott állapotú épület kerül felújításra, illetve kibővítésre, felszerelésre önálló lakhatás céljából a projektben részt vevő, a célcsoportba tartozó fiatalok, valamint párok, családok számára.

A Kossuth utcai épületben három új lakást alakítottak ki, a Bankos Károly utcai, korábbi fináncházban négy lakás kapott helyet. A lakások felújítása, átalakítása a napokban befejeződik, a hivatalos átadatás a jövő év elejére várható.

Az úgynevezett fecskelakások a helyben vagy a környező településeken élő, esetleg a környéken dolgozó fiatalok önálló életkezdését próbálja lakhatási feltételek biztosításával elősegíteni, hozzájárulva a település népességmegtartó erejéhez.

A program keretében korábban képzéseket is tartottak, illetve nyolcvankét fiatal jutott pénzügyi támogatáshoz.

(Forrás: baon.hu)