A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány az EFOP-2.2.15-16 számú, „A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében” című projektjének keretében adták át június 13-án, csütörtökön a segélyszervezet mátészalkai regionális logisztikai központját.

  

Az összesen mintegy 638 millió forint támogatási összegű projekt megvalósítása 2017. október 1-én kezdődött. A projektben a Fejér megyei Pákozdon egy 1700 négyzetméteres – irodákat és oktatótermet magában foglaló – logisztikai központ épül, Mátészalkán egy regionális adományraktár, Miskolcon és Békésen egy-egy női lakóotthon újult, illetve újul meg, míg Bükkszentmártonban egy – a rászoruló családok által igénybe vehető – táborhely felújítása folyik. 

 

Mátészalka a Baptista Szeretetszolgálat Magyarország legkeletibb részén fekvő bázisa, a közelben több baptista fenntartású szociális és oktatási intézmény és szolgálat működik. Ezen intézményeken keresztül a térségben erős a karitatív tevékenység, a szolgálatok közvetítésével sok rászorulóról kap a szervezet információt, megkeresést, valamint jelentős adományozási felajánlás is keletkezik. A projekt keretében a kiválasztott, Cserepeshegy utcában lévő ingatlanon mintegy 16 millió forintból költséghatékonyan valósulhatott meg egy kisebb, 182 négyzetméter alapterületű raktár kialakítása, berendezése, felszerelése. Ez lesz a szervezet gyűjtő- és elosztópontja, amely bázissal könnyen elérhetőkké válnak a kelet-magyarországi, de akár a határon túli – kárpátaljai és erdélyi – rászorulók is.