Mintegy 1,26 milliárd forintból, 8 városban, 9 alprojektben fejleszti Kelet-Magyarország kórházait az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).

A Kelet-Magyarországi kórházak különböző fejlesztéseket kapnak. Több helyen egynapos sebészetet alakítanak ki, a pszichiátriai osztályt újítják fel és alakítják át, valamint nővérszálló is van a projektek között.


Nagyságrendileg is megoszlanak a beruházások, öt alprojekt teszi ki a fejlesztési összeg javarészét:

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban új gyermekpszichiátriai járóbeteg centrumot építenek ki a gyermektömb jelenleg raktárnak használt mélyföldszintjéből, a felnőttpszichiátria 4. és 5. emeleti részeit átalakítják és felújítják, illetve a egynapos sebészetet adnak át egy eddig nem használt épületrészben. Összesen 2265 négyzetméteren, 489 millió forint értékben.


Gyulán a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában két alprojektet is megvalósul összesen 395 millió forintból. Egyrészt felújítják a Dózsa György úti, a Magócsi közi és a Kálvin utcai egészségügyi dolgozói szállókat újítják fel összesen 2451 négyzetméteren, másrészt pedig a felnőtt pszichiátriai osztály 264 négyzetméteres részét újítják fel.


Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórház pszichiátriai osztályának három emeletét újítják fel kívül és belül is 882 négyzetméteren, 136 millió forintból.

Mátészalkán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban épül ki új egynapos sebészet 492 négyzetméteren, két emeleten is dolgozva, 95 millió forint költséggel.


Salgótarjánban, a Szent László Megyei Kórházban szintén egynapos sebészetet alakítanak ki 66 millió forintból.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Az egri Markhot Ferenc Oktatókórházban a pszichiátria felújításán dolgoznak 20 millió forint értékben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Fehérgyarmati Kórházában a gyermekpszichológiát fejlesztik 34 millió forintból.


A bajai Szent Rókus Kórházban pedig egynapos sebészetet építenek ki 24 millió forintból.


A teljes fejlesztéssorozat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) támogatásával zajlik le.