Az uniós forrásból megvalósuló projekt célja, hogy a legszegényebb településeken élő családoknak is elérhetővé tegyék az egészségügyi ellátásokat. A komplex program megvalósítására a szeretetszolgálat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programon keresztül összesen mintegy 6,4 milliárd forintnyi uniós támogatást nyert el.

A projekt során nyolc, mobil egészségügyi központként kialakított, a legmodernebb orvostechnikai eszközökkel felszerelt gépjármű áll forgalomba, amelyek teljes értékű orvosi rendelőként üzemelnek, valamint négy személyautó, amelyek olyan helyszínekre érkeznek a felszerelésekkel és személyzettel, ahol van szabad rendelő, de nincs orvos vagy szakszemélyzet. Mindez lehetőséget nyújt arra, hogy a jövőben mobil rendelőkben telemedicina is segítse a vizsgálatok elvégzését. 

Emellett öt településen egészségpontokat hoznak létre szűrések és prevenciós programok szervezésére a régióban, valamint Bicskén létrejön egy gyógyszeradagoló és csomagoló központ, amely a legszegényebb településeken élő emberek gyógyszerellátását teheti folyamatossá, biztonságossá.

A program része továbbá egy új gyermekszemészeti program indítása, újabb szemészeti szűrőbusz szolgálatba állításával.

A projektről bővebben itt olvashatnak.

(Forrás és kép: infodombovar.hu)