Megújult és akadálymentesített közösségi tér Mórahalmon.

A művészeti nevelés a személyiség fejlesztésében az egyik leghatékonyabb eszköz, amely minden más területre (munka, család, társas kapcsolatok, gondolkozás, kommunikáció, erkölcs, stb.) pozitív hatást gyakorol.

A készségek fejlesztése és az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges kulcskompetenciák erősítése érdekében a MÓRANET Mórahalmi Informatikai Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság mintegy 20 millió Ft támogatásban részesült a „CACAO Tanulási tér kialakítása és működtetése” című projekt megvalósítására. A projekt 2018. február 1. és 2019. február 1. között valósult meg Magyarország dél-alföldi régiójában, a Mórahalmi járásban.

A projekt célja a tanulási kompetenciák, a kulturális tudatosság és kifejezőkészség fejlesztése – tánccsoport, színjátszó csoport, az anyanyelven folytatott kommunikáció, színjátszás és kórus, hagyományőrzés révén.

CACAO Tanulási tér kialakítása és működtetése

A projekt keretében megújult a CACAO Club. Az intézmény funkcionálisan átalakított belső tereivel lehetőséget nyújt kisebb és nagyobb közösségek rendszeres együttlétéhez, az alkotó és előadó közösségek kreatív tevékenységeihez, valamint a kulturális életet működtető szervezetek működéséhez. Tanulási, képzési, szakköri-, csoport és klubhelyiség, valamint színpad került kialakításra, a szükséges fény- és hangtechnikával együtt. A táncosok és színjátszók tevékenységét pedig tükörfal és új táncszőnyeg segíti. Mindezek mellett az épület akadálymentesítése is megtörtént, így a mozgáskorlátozottak számára is könnyedén megközelíthető. 

CACAO Tanulási tér kialakítása és működtetése

A projekt közvetlen célcsoportjában megtalálhatóak óvodások, általános iskolások, középiskolások, fiatal felnőttek, valamint idősek, hátrányos helyzetűek és fogyatékossággal élők egyaránt. A projekt közvetett célcsoportját elsősorban a csoportok által szervezett bemutató előadások nézői jelentik. A fejlesztés közvetett módon hatást gyakorol a városi és járási intézményekre, civil szervezetekre, művészeti csoportokra, a települések lakóira, valamint a járás közművelődési-kulturális eseményeinek látogatóira is.

A projektnek köszönhetően a város kulturális élete fejlődésnek indult, hiszen a lakosság könnyebben hozzáfér a jó minőségű, hagyományos kulturális és közművelődési szolgáltatásokhoz. A fejlesztés hosszú távú hatásaként pedig a gazdasági és munkaerő-piaci lehetőségek javulása, valamint a társadalmi befogadás növekedése várható.

CACAO Tanulási tér kialakítása és működtetése


A projekt támogatása az EFOP 4.1.7-16 pályázati konstrukció keretében történt.

A bemutatott pályázat azonosítója: EFOP-4.1.7-16-2017-00060