Országosan csaknem 650 millió forintos infrastrukturális fejlesztést valósított meg az elmúlt három és fél évben a Magyar Vöröskereszt.

A szervezet a projekt zárásaként megvalósult pécsi fejlesztések átadása alkalmából szerdán az MTI-vel közölte: a 2017 júliusa és idén január között megvalósult országos program célja a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, krízishelyzetben lévő emberek, családok szükségleteihez igazodó, korszerű infrastrukturális keret kialakítása volt. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban megvalósult fejlesztések részeként tizenegy helyszínen, több mint négyezer négyzetméteren végeztek infrastrukturális felújításokat a jobb szolgáltatásokért.

Épületeket alakítottak át, bővítettek, korszerűsítettek hátrányos helyzetűek minőségi kiszolgálásáért, továbbá gépjárműveket, defibrillátorokat, informatikai eszközöket, bútort szereztek be - írták. A projekt zárásaként a Magyar Vöröskereszt Baranya megyei székhelyén, Pécsen mintegy ötmillió forint értékben adtak át többi között informatikai eszközöket és defibrillátorokat a szervezet Dobó István utcai székházában. Létrehoztak egy ruhaadományok tárolására szolgáló mobil acél raktárat is - olvasható a közleményben.

(Forrás: webradio.hu, MTI)