A battonyai Mikes Kelemen katolikus óvoda infrastrukturális fejlesztése második szakaszának korszerűsítési munkálatai 2021. szeptember 1-jén kezdődtek, és 2022. november 30-án fejeződtek be.

A Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból (EFOP) finanszírozott fejlesztés keretében a kivitelező napelemes kiserőművet telepített, energiatakarékos világítótesteket szerelt fel, valamint kicserélte az épület tetőszerkezetét. Mindezek mellett a csoportszobák eszközei, illetve az udvari játékok is megújultak.

A projekt elsődleges célja az óvodai nevelés feltételeinek, valamint a működtetés gazdaságosságának javítása, továbbá a térségben élő kisgyermekeket nevelő családok számára a minőségi neveléshez való egyenlő esély és hozzáférés biztosítása volt. Szintén célul tűzték ki a Battonyán, mint hátrányos helyzetű településen élő gyermekek számára a megfelelő színvonalú oktatási rendszer elérését, a minőségi és befogadó oktatási környezethez való jogok biztosítását. Mindez az óvodások napi mozgásigényének megfelelő, modern és komfortos környezet kialakításával válhatott valóra, ezáltal elősegítve a szülők nyugodt munkavállalását.

A projektről részletesebben itt és itt olvashatnak.

(Forrás és kép: magyarkurir.hu)

A fejlesztés az EFOP-4.1.5-16-2017-00071 projekt keretében valósul meg.